WelcomeToMyBlog!! EnjoyIt!!

31/12/2012

AZAM baru asilah..

assalamualikum tuan/puan yang dikasihi sekalian.. terduduknya sy disini adalah utk mengepost something yg dirasakan ckup menarik.. hehe.. gurau jer.. xmenarik pom.. minta diampun ya pakk..

hari nie 31hb 12.2012.. so??? hari nie adlh hari last utk thun 2012 nie.. allaaaa,, 2012 dh nk pegi dah.. dan xkan kembali lagi.. huhu.. lah sdih ker??? ishhh,, mna ada sdih.. of cos clah suka sbb, nanti dtg 2013.. TAHUN BRU!! korang seronok x??? apa?? apa?? xdengar laaa.. ckp kuat ckit boleh x?? oke, xpelah, xpyh ckp.. nyebok jer korang.. nie blog clah, jd, biar clah jer yg meluahkan rasa hati oke.. hehehe.. gurau jer tuan puan sekalian.. jgn ambik hati ea???

so, asilah.. thn baru nie, apa azam terbaru ko??? errrr... apa erk??? jap nk pkir dlu..

5 minit kemudian..

haaaa,, silah nk cri pakwe baruuuu!! yeayyyhhh!!!... "ishhh,, apa punya azam laaa.. pkir yg lain..!!. myampah plak aku dgr.." kata suara hati..

oke2, silah pkir azam yg btul2..

4 minit berfikir..

oke,, silah nk buat yg terbaik dlm semua bidang yg silah ceburi.. dlm akademik, cth, msa belajar lam kls, clah nk fokus btl2.. pastu, silah nk hormat kt semua lecturer wlaupom ada sesetengah yg bahavior nyer yg xbrapa.. errr..

then,silah nk jd komander yg bertanggungjawab.. komited dgn tugasan yg diberi.. dan yg plg penting, silah akan try utk tidak melakukan kesalahan2 tertentu.. amin..

next, silah nk jd anak yg baik utk ma and abah silah.. silah akn hormat diorang seboleh-bolehnya.. silah akn cuba utk tidak melukai hati diorang.. syg ma n abah sgt3!!



oke, 3 tue jer..

daaa,, see u tomorrow..!!


30/12/2012

typing taip.. taip..

assalamualaikum semua!! chat x?? chat x??? hehehe.. bkn ape,, lau xsihat, clah nk bg ubat.. ubat penadol nk x??? ape??? xnak??? oke, xnak sudahhh...

oke, itu cuma mukaddimah utk entry kali nie.. hahahaa.. (menunjukan clah nie caring).. *perasan pulak..

clah xde apa nk post.. just nk memenuhi masa yg terluang kat dlm mkmal komputer nie jer.. sir yang ajar kelas typing nie kuar awal pulak hari nie.. ada masa setengah jam je lg.. sir mmg mcm tue, kwn2 sekalian.. suka kuar awal.. tp, bg kje punya lah bykkk... huiisshhh.. nsib baik la kje taip-menaip jerrr.. mmg clah minat la bab2 menaip nie.. mcm clah tgh buat sekarang laa.. menaip.. taip... taip.. dan trus taip smpai xtertaip.. hahaha.. apa2 pon, clah hrp, clah akn score sbjek nie utk sem nie.. sem lps dpt A- jerr.. so, this sem, i want to get A or A+.. insyaALLAH.. doakan clah yer kwn2 semua..

oke.. dah nk bertolak balik ke kolej.. lapar sgt dh nie.. jp lg singgah kafe beli mknan.. nk ker?? nk ker??? clah belanja... joooommmm!!

bubye.. much of love, asilahabaziz..

26/12/2012

Exspo

SELASA 26/12/2012 2.08
Mlm nie bru clah dan family berpeluang utk ke ekspo.. mmg dh lma rncang tp, bru hri nie, keadaan mengizinkan.. Alhamdulillah.. td, clah nie dgn baik hati belanja adk2 naik  ferris wheel.. n main beberapa permainan yg ada kat situ.. dh la stu kupon tu 3 inggit.. mhal tu.. byk jgk la clah abiskan duit mlm nie.. clah xmain apa2 pon.. xpelh.. demi adk2 tersayng.. huhu..
Bila tgk jer ferris wheel tu, clah jd teringat kat faris.. mmg xkan lupa.. fisrt time clah naik benda tu, bersama dgn dia laa.. msa tu dia yg belanja.. n kat situ laa jgk.. sayu hati bila clah teringat blik… dan psal benda tu jgk la, clah gduh besar  dgn adib.. mmg nsib badan la kan… org curang mmg begitu.. akhirnya,, habuk pon tadakk.. hahaha.. dah2, xmoo igt citer lama..

Back to the story… mmg lawak kan,, bila kita merancang utk ke sesuatu tmpat, tp, duit satu sen pon xbawak?? Hahaha.. tu lah dia, my dad.. msa on the way ke ekspo tu baru abah teringat yg dia terlupa bawak wallet.. aiyoo.. then, trpksa la berhenti kat umah kwn dia utk pinjam duit.. sbb xnk ptah blik.. hmm.. abah.. abah..

Xbyk pon kitaorang belanja mlm tu.. just beli mkanan ringan jer.. adk2 yg llki plk sibuk je memilih mainan robot.. apalah.. nsib baik xpkai duit kakak dia nie.. haha.. selamat duit clah.. hehehe..

Pahtu kan, clah tertarik dgn stu ptung nie.. dolphin,, kiut sgt2! Nanti klau ada peluang pegi lg, clah nk beli la dolphin tu.. nk jgk!! Alaa, murah jer,.. tp, xnk bgithu harga.. hehehe…

Lps selesai round smua tmpat, msa utk bertolak blik.. jln3, clah tertengok satu lembaga yg mmg dh lma xmuncul dlm idup clah.. mohd faizal faris!! Ish,, xbaik la ckp dia lembaga.. hehehe.. oke,, sorry.. mmg xsgka dpt jumpa dia.. eh, clap, bkn jumpa.. terserempak jer.. clah pon xsure dia perasan clah ke tak.. tp, yg psti.. bila clah terpandang jer muka dia,, jantung clah trus berdengup kencng,,. Serius, dh lma xrsa debaran mcm tu..  yelah, sape xterkejut klau dh terserempak setelah 2 thn xjmpa kan??? N clah sebenarnya xpercya jgk yg clah nie msih igt raut wjah dia tu.. korang nk thu x spe dia??? Clah xnk explain lbh2, ckuplah sekadar clah ckp yg dia tu sbenarnya, ex-bf clah.. my first love.. n we clash bcoz there’s smething that I can’t accept.. about him.. I’m not regret about it.. seriously..

Oke.. till the next enty..^_^

19/12/2012

BiLa LaruT MaLam

bersama cik afrah/kak efiey/... apa2 je lahhh.. kat bilik dia yg sungguh sepi.. jam sudah menunjukkan pkul 1.36 am.. esk kelas start pkul 10 jd, xperlu nak tidor awl sgt... hahaha.. oke, esk first day ke kelas dgn memakai uniform.. apa perasaan??? bngga2.. tp, full u clah xcantik sgt laa.. kena adjust blik.. apa2 pon, wish all the best for me.. *tidur2 lah cik afrah oiiiii...

with love..
asilah..

17/12/2012

lonely besday

Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang..

Hepi besday to me.. hepi besday to me.. hepi besday.. hepi besday.. hepi besday to me..yeayyy!!!
da masuk 18 thn.. hahahaha.. sedih nyer xdpt smbut besday kt umah bersama family.. ma, kak ilah rindu ma sangat2..

kat sini clah kesepian.. xde sape pon nk sambut besday bersama clah..ramai jer yang wish sebenarnya.. tp, tu pon dpt thu dari fb.. sejujurnya, kwn2 clah xpenah buat surprise party kat clah.. kalau dengan family memang selalu sambut tp, tu bukan surprise.. huhuhu... kalau buat surprise kan best... nak jgk rasa saat2 macam tue.. huhuhu, ngada2 betul la clah nie..

cik anis cakap clah dah selangkah ke alam perkahwinan.. haa,, xbetul lah tue.. lambat lg la cik anis.. clah nk tunggu cik anis tamatkan kisah cinta cik anis dengan faiq tue and melangkah ke alam perkahwinan bersama dia.. hehehe.. kalau korang nk thu, clah selalu baca entry kak anis..(secara xlangsung). kisah dia menarik.. gaya penulisan pon menarik.. xmacam blog clah nie.. yg ntah apa2.. hahaha.. layan jerrrr..

oke,. sehingga bersua di lain entry.. daaaaa....

much love,
besday girl...
Asilah

16/12/2012

LIBK's picture

Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang..

hari nie, clah xde apa2 yg nk dikongsi.. clah cuma nk publish clah punya gambar2 masa kat libk dlu.. hari tue xsempat nk upload bersama entry.. hahaha.. apa2 pon, boleh lah yerrr... hik hikhik... jom layan.. tgk2 jer yer.. clah mls nk explain lbh2..


nie adalah barisan komander chendering dan beberapa orang komander dungun
kak qiba dan kak fanaa yang tertidur, keletihan.. kecian/.. 
 
                 nie pun komander senior kitaorang..
nie time hujan lebat.. faris kata ada sesuatu disebalik hari tue.. shhh.. rahsia..
time makan petang setelah habis ujian kawad.. fuhh!! penat..
yang nie pulak gambar selepas habis passing out.. mendengar kata2 terakhir drp cikgu2 semua.
jeles tengok komander pengiring berbasikal.. kitaorang??? berlari jerrr..
                            gelap nyer muka!!!
mandi wajib!!!
anugerah!!
inilah saya.. Komander Rendah Muda Asilah.. mendapat anugerah Akademik Terbaik siswi.. hehehe
nie K.A.M.I
nie lah cikgu sulaiman.
nie Tuan Amin dan cikgu Rashidi
Brass Band!!
komander senior kami.. tunjuk ajar ku sifu!!
bahagia nyer kan??
very smart!!
buruk nyer muka dikau sekalian..hahaha
arrggghhhh!!!
besday kak qiba..
squad jump!!
passing out!!
xmoo igt time nie..!!!
knuckle!!
Fitness pagi.
alalala.. malu ke gne???
ujian bertulis..
haa,, makan.. jangan xmkn... my kakak.. my roomate..kak tinie..
ujian mengajar skuad.
hujan lebat sangat2..
makan2.. jgn tercekik sudah!!

oke,that all for now..

He's back???

Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang..

helllo smua!!! hari nie, clah nk citer pasal sorang mamat nie.. dia nie kekasih clah dlu tw.. my ex.bf... huhuhu.. clah da lama xcontact dye.. begitu jgk dye.. abis jer sklh, trus xjumpa dan clah pon xtahu berita terkini pasal dia.. clah sampai terfikir, mungkin dia dah lupakan clah kot..

tp, pd suatu malam, dia msg clah.. clah mmg masih simpan nombor dia tp, sja buat2 xtahu.. then clah tanya,,, "siapa nie?" clah bagi alasan semua nombor dalam fon ilang.. hanya kenalan yang terdekat jer yang masih ada.. pastu dia merajuk.. "yela.. sbb sy nie bukan orang yang terdekat or rapat dengan awk kan?? xpelah.. sy nie xxx, sje msg nk tanya khabar.." nada merajuk ke apa tu ek??? hahaha..

then, clah msg2 ngn dia kejap.. rupa2nya, motif sebenar dia call adalah utk bagitahu kat clah suh bukak tv keesokan harinya tu.. nk tahu kenapa??? sbb dia keluar tv live.. then, dia citer yg dia skrg dah jd askar... wahhhh!!! jd askar???? tuan tu kurus macam lidi jer clah tengok.. hahaha.. tp, mungkin tu minat dia kot.. sbb clah tahu yang dia dulu tersangat aktif berkawad.. sama macam clah lah.. cuma kitaorang bukan dari unit beruniform yang sama.. so, dulu mmg jadi pesaing yang hebat laa..

alhamdulillah la kalau dia dah ada pekerjaan yang baik kan.. sbb clah tahu dia nie jenis yang xboleh nk fokus sangat kat ademik.. so, pilih lah jalan yang terbaik yer my dear..


kitaorang dulu bukan clash pon tp, terputus hubungan.. dan boleh dikatakan macam gantung tak bertali... tp, clah dah boleh terima dengan keadaan tanpa dia di sisi.. lps 'terputus' hubungan dgn dia., clah da xcouple dah.. dah tawar hati kowt.. hehehe

so, apa yang clah dapat rumuskan,, dia msg clah hari tu just untuk bagitahu yang dia dah berjaya kejar cita2 dia.. mungkin jugak nak kongsi kejayaan dia tu dengan clah.. tp, apa sebabnya??? hanya dia jer yg tahu jawapan nye,,.

yang kelakarnya, dia ajk clah join askar bersama dia.. ada ke patut??? layakkah clah nie??? hahaha..

nk tahu x, clah tgk x tv pg tu??? jawapanyer, xtgk!! ada kelas la pg tu.. dia plk byk kali duk ingatkan clah suh tgk... cian plk kat dia kan.. aiii,, masih ada hati kat dia ke clah??? hehehehe...xdelahhh...

hmmm... teringat kenangan semasa bersama.. arrrgghh!! dah2!! jangan nk ungkap cerita lama kat sini oke??? xmoo igt dh!!! full stop!!!

14/12/2012

Latihan Lanjutan Komander

Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang..

alhamdulillah.. segala aktiviti berjalan dengan lancar walaupun hari hujan.. sebelum aktiviti nie dijalankan hari ini, satu meeting diadakan utk mengumumkan siapa yang akn jd ketua bahagian.. ketua bahagian nie tugas nye adalah untuk mengetuai skuad pada hari itu.. kitaorang semua dibahagikan kepada 2 bahagian.. 1 untuk batch 1 dan 2 dan 1 lagi adalah batch 3 (kami). untuk batch 1&2, ketua bahagian nye adalah komander farhana, dan untuk batch 3 ketua bahagian nye adalah komander zul..

untuk aktiviti first kami nie, batch 1&2 akan buat fitness dan batch 3 akan kawad.. diajar oleh cik sha..
insyaALLAH, next week, kitaorang plk akan buat fitness dan batch 1&2 akn kawad plk..dan begitu lah seterusnya.. itulah aktiviti kami setiap pagi jumaat..^_^

pagi td, clah bangun pkul 4.30.. sbb kitaorang diminta berkumpul pd jam 5 pagi dihadapan kolej.. then, kitaorang pon bersiap-siap laa utk trun.. yg kelakar nyer, kak qiba yg bgn lewat ada hati plk nk kejutkan orang lain.. "bangun!! bangun!!" (dengan langkah lenggang untuk ke toilet). then, kak shamim pon melaung dari dlm bilik dye.. "woi!! orang lain dah bangun semua dah wei!!" mmg kitaorang semua dah siap semua dah masa tu.. hahaha.. pastu apa lagi, berlari-lari lah dye..

pahtu kan, clah dpt info drp bdk2 lain.. diorang terkejut pd pg tu sbb komander buat bising.. kawad kan.. biasa lahh.. hentak kaki segala bagai.. gerak banggun subuh sebenarnya.. hihihi

lps kumpul tu, kitaorang bergerak ke surau utk solat subuh berjemaah.. then, bertolak ke pantai pandak.. oh yaa,, lupa nk ckp, aktiviti kitaorang dilakukan kt pantai pandak tw.. best kan???

best giler kowt dpt jogging ke pantai pandak beramai-ramai dgn adk beradik komander nie.. tp, nasib kitaorang malang sbb, xdpt tgk sunrises.. nk thu kenapa??? sbb hari gelap sangat tnda nk hujan.. matahari dh naik tp, xkelihatan.. smpai jer kt pantai pandak,, hujan mula menyimbah bumi.. cik sha pon bagi kitaorang berteduh kt gerai mkn dkt2 citu..

then, bila hujan dah reda sikit, aktiviti diteruskaan lg...byk yang cik sha tegur masa kitaorang tgh belajar kwd.. sbenarnya, masih ada lg komander2 nie yg asyik buat salah jerr.. alhamdulillah la, clah rasa clah kawad ok jer kowt pg td.. elehhh,, perasan jer kan??? hahaha

kitaorang kawad kejap jer rasa.. pastu, ada buat sukan utk semua sekali.. seronok tgk diorang main.. sukan ape ntahh.. clah xtau ckp camne.. clah xjoin sbb sakit perut masa tue.. plg kelakar tgk kak sha main.. clah sampai sakit perut sbb gelakkan dye..semangat tue dah ada tp,,main sakai jerr... tu lah yang dipanggil main suka2 jer.. smpai langgar jer peraturan permainan.. hahaha..kak sha mmg lawak lahh..!!

kitaorang kemudian breakfast, mkn roti je pon.. hahaha.. then,, bergerak utk balik ke kolej semula.. sepanjang perjalanan tu,, tak kering gusi clah sbb asyik gelak kan kak mimi.. dye suka melatah tau.. xbleh terkejut sikit.. hahaha.. yg si mimi nie plk suka usik dye.. korang nk thu x,, kak symimi dgn mimie nie berbintikan nama yg sama.. syamimi binti mazlan dan wan nur syamimie bt wan mazlan.. bezanya, wan jer.. tu yg kak mimie panggil mimie adk..kebetulan kan??

untuk keseluruhan nyer, clah hepi sangat hari nie.. i'm very  enjoy!!!
                           yg nie komander tua. eh,,, cilap,, komander senior.. hehehe

                               yg nie komander baru (KB).. ini lah kami..^_^
                                     bersama cik sha dan komander hanisya

5 kisah pelik

kali nie clah nk kongsi mengenai 5 kisah pelik yang clah terbaca kt 1 blog.. sangat menarik.. mmg clah copy paste pon.. hehehe.. tp, xpe kan?? sbb nk kongsi dgn kwn2 semua.. utk pengetahuan umum.. hakhak..
5 Kisah Pelik Tapi Benar (Menarik!) | Kisah pelik, kebiasaannya ramai mengganggapnya pelik kejadian seumpama itu tidak pernah dilihat lagi sebelum ini. Kejadian pelik sememamngnya membuatkan seseorang itu teruja untuk mengetahuinya. Sebagai contoh, mengenai haiwan pelik, ramai yang merasa ingin tahu bagaimanakah rupa haiwan pelik tersebut dan sebagainya. Kali ini terdapat 5 kisah pelik tapi benar, jom kita baca di bawah ini.

1.Kembar tiga yang lahir dengan selisih waktu 11 tahun.
Ini benar-benar susah untuk dipercayai bahawa dua gadis dan bayi berusia 3 bulan di dalam gambar di atas adalah kembar tiga,Bethony,Megand dan Ryleigh memang kembar tiga.Walaupun mereka bertiga dikandung pada hari yang sama,Ryleigh lahir 11 tahun kemudian setelah kelahiran saudara kembarnya.Hal ini disebabkan kerana,1 dari 3 embrio telah dibekukan untuk dilahirkan 11 tahun kemudian.

2. Orang yang ditembak di kepalanya,tetapi baru mengetahuinya 5 tahun kemudian.
Seorang lelaki yang tinggal di Jerman hidup dengan normal dan baik-baik saja selama lima tahun tanpa menyedari dia telah ditembak di kepala.Peluru kaliber 0,22 ditemui ketika lelaki itu pergi ke dokter untuk memeriksanya.Yang dia ingat adalah bahwa dia telah menerima pukulan ke kepala pada tengah malam di sebuah parti Tahun Baru “di tahun 2004,atau 2005″,tapi terlupa tentang hal itu kerana dia “sangat mabuk”.

3. Orang yang menembak seorang remaja kerana memakai seluar baggy.
Polis di Tennessee mengatakan Kenneth,45 tahun menjadi sangat benci dan marah pada remaja yang memakai seluar baggy dan dia menembak remaja itu di punggung.Pada 25 September,dia didakwa dengan dua tuduhan melakukan serangan dan melepaskan tembakan beberapa kali pada pemuda 17 tahun setelah mangsa menolak untuk menarik seluarnya yang melorot dan menghina kennet dengan gelaran bontot gemuk.

4.Wanita yang memecahkan rekod dunia paling gemuk dengan berat 700 pounds (320 Kg).
Ketika di usia 20,berat Terri Smith hanya sekitar 120 kilogram.Terri menikahi Myron,pada tahun 1986.Pada usia 32 dia menderita arthritis di lututnya dan tidak mampu untuk berjalan lebih dari beberapa langkah pada satu waktu.Kemudian Smith diberi kerusi roda litrik untuk berkeliling namun disebabkan Kurangnya latihan senaman fizik dan tidak mengubah pola makan menyebabkan berat badannya naik sehingga dia hampir tidak mampu berdiri.

5.Pencuri yang cuba mencuri di muzium dengan menyamar menggunakan rumput.
Menurut polis di Oregon,Gregory Liascos,suspek yang berumur 36 tahun menyamar ala kamuflase sebelum mencuba untuk menerobosi dinding sebuah muzium batu dan mineral selama beberapa malam pada bulan Oktober dalam upaya untuk mencuri koleksi emas muzium bernilai 0,25 juta dolar.Karyawan Muzium menelepon polis setelah menemukan adanya bekas lubang dipahat di dinding dan meskipun pakaian rumput nya susah untuk dikesan,anjing polis berhasil mengesan suspek.Anjing itu menggigit timbunan tanah yang ditumbuhi rumput,dan tanah itupun menjerit.Gregory ditangkap serta merta setelah penyamarannya terbongkar oleh anjing polis.

5 kisah ini boleh dianggap satu yang luar biasa. Tetapi apa yang lagi menarik adalah dua kisah di atas berkenaan dengan kelahiran 3 orang kembar yang lahir tidak serentak, dan mengenai seorang lelaki yang tidak menyedari dirinya ditembak. Semuanya adalah atas kekuasaan Allah SWT.

FLY by Hilary Duff (lyric)

Any moment everything can change
Feel the wind on your shoulder
For a minute all the world can wait
Let go of your yesterday

Can you hear it calling?

Can you feel it in your soul?
Can you trust this longing and take control?

[CHORUS]

Fly
Open up the part of you that wants to hide away
You can shine
Forget about the reasons why you can't in life
And start to try
Cause it's your time
Time to fly

All your worries, leave them somewhere else

Find a dream you can follow
Reach for something when there's nothing left
And the world's feeling hallow

Can you hear it calling?

Can you feel it in your soul?
Can you trust this longing and take control?

[CHORUS]

Fly
Open up the part of you that wants to hide away
You can shine
Forget about the reasons why you can't in life
And start to try
'Cause it's your time
Time to fly

And when you're down and feel alone,

Just want to run away
Trust yourself and don't give up
You know you better than anyone else

Any moment everything can change

Feel the wind on your shoulder
For a minute all the world can wait
Let go of yesterday

[CHORUS]

Fly
Open up the part of you that wants to hide away
You can shine
Forget about the reasons why you can't in life
And start to try
Fly
Forget about the reasons why you can't in life
And start to try
'cause it's your time
time to fly

Any moment, everything can change

13/12/2012

TODAY'S DIARY!

Assalamualaikum semua!!!
dah 2minggu clah start sem 2 nie.. stakat nie oke laa.. tp, ma clah asyik call jer,, tnya bila nk blik.. klau lah clah blh blk kn best.. tp, minggu nie ada ktiviti komander... mcm best jer rasa bila nk start fisrt aktiviti utk sem nie.. hhaha.. kata cik daus, nie adalah Latihan Lanjutan utk LIBK dlu.. aiyoo.. ada ltihan lnjutan plak??? tp, oke lah kan.. sbb kitaorang kt UiTM chendering nie xde intake utk sem nie... mknanyer, xde bdk sem 1 lahh.. xmerasa jgk utk jd senior clah nie.. dan, xmerasa jgk utk trun pd setiap hari isnin utk ajar bdk2 kawad.. hmmmmm...

pastu kan, korang nk tahu x kenapa xde pengambilan pelajar untuk sem nie??? haaaa,,, nie yg buat clah rasa sedih sangat2 nie.. dgr2 khabar angin yg menderu...... kitaorang semua akan di transfer ke UiTM Dungun.. kecuali bdk2 sains.. dn dgr2 khabar jgk, UiTM chendering nie dye nk buat khas utk pelajar sains jerr.. warrrgghhhh!!! clah xmoo pegi kampus lain.. clah dah jatuh cinta dgn kampus nie... eiii..,, tolonglah..

clah pon call ma, dye pon ckp.. "doa2kan lah dpt dekat2 cnie jerr.. dpt UiTM Machang ke..senang nati nk blik rumah..".. haa.,, betul cakap ma tue, clah kalau bleh nk gi machang laaa.. bleh blk tiap2 minggu.. heehehe...

td kan,, abis jer class, trus pegi ke bandar utk beli tiket... nk blik dh next week.. cuti seminggu.. woooo... best nyerr.. dpt gi exspo dgn family nanti.. adk2 smua dah bising2 dh... tnya bila kak ilah dye nie nk blk... sbb,, ma ckap xnak bawak adk2 semua pergi sbb nk tungggu kak ilah nie blk dulu.. hahaha,, padan muka korang.. tu laa,, xnak tunggu kak ilah yerr??? ma kan syg kak ilah.. ma mesti nak kak ilah ada bersama.. huhu.. syg ma sangat2!!!

oke,, skrg dah pkul 10.28 pm.. esk, clah ada aktiviti tw, Latihan Lanjutan tu laa.. pkul 5 dah kena kumpul kt dpn klej... cik daus kata nk bwk pi pantai pandak.. then, buat kawad kat sana.. bgus jgk tu,, dah lama x jogging...tkt pulak clah nk harungi hari esk... ntah kenapa... jangan la buat clap esk yer clah.. doakan clah yer smua... huhuhu..apa2 pon,, komitmen tu penting.. KOMANDER is the best!!!

okelah,, nie utk kali nie... sehingga bersua lagi di lain hari.. 

publish.. ^_^

Permulaan Sem2..


Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang
28 November 2012
Tepat jam 2.30 ptg, clah smpai kt stsen bas kuala terengganu..
then, clah baru jer terfikir nk col pak mansur tp dia dh col clah dlu..
thu2 jer pak nie.. hehehe.. mula2 smpai tu clah rsa sunyi sgt kt klej nie,
mcm xde penghuni.. dlm hati terdetik, xkan clah sorang jer yg dtg hari nie nie????
Then, pergi ke pjbt klej, pastu, die bg clah kunci blik smentara.. katanya,
nama komander xde lg.. msk jer la blik sementara tu..
Ptg tu bru la nad ngn miza smpai.. clah pon dgn rela hati pegi tlg angkat
 beg2 diorang..baik kan clah nie???? Hahaha… rupa2nya, senarai nama
 komander tu ada dkt pondok bantuan.. arhhhh.. so, nad trus msk blik
die kat blok kasa tu.. kemudian, clah pksa diorang tlg angkut brg2 clah
yg kat blik smentara tu.. wlaupon diorang penat, 10jam dlam bas..
clah pksa jgk..pksa jgk..! blas budi la kann.. ohh,, baik ada mkna
rupa2nyerr… hehehe.. biasa larr, adk beradik..huhu
Clah tgk kt list nama tu, clah sbilik dgn k.thini, k.mia n sorang lg tu,
 xdikenal pasti lg.. hehehe.. sorry..
Mlm tu, bru lah qila smpai bersama parents dia.. jd,5 org lah yg ada mlm tu..
(xtermsuk komnder senior). Then,kitorang lepak2 n menghabiskan msa mlm
tu bersama cik afrah..we have a great moment with cik afrah that night.. hehhe.
Habis smua benda  kitorang borak.. gelak2 smpai xigt dunia.. hahaha., tp, kesian
kat cik afrah, demam masa tu.. so, kitorang yg caring nie, slalu jga die..
 jga yg mcm mna tu???? Ntah…..
09 Disember 2012
Hari nie abis kelas awl.. kls yg sepatutnya habis pkul 2 tp, belom pkul 1 lg sir amir
dh lepaskan kitaorang.. untung la kan.. biasa larr awl2 sem mcm nie..
utk permulaan sem 2 nie,, rsa oke la jgk.. tp,, agk letih tw, sbb khidupan
clah utk sem 2 nie xsma mcm sem 1 dlu.. hmmmm…. Byk benda yg
berubah sbenarnya.. ada yg berubah ke arah kebaikan tu, alhamdulillah
la kan.. yg xberapa nk baik  tu.. hmmm, entah laa.. mls den nk pkir..
Oke, clah nk citer ckit la psal khidupan slps jd komander nie.., boleh x???? haaa???
 Xboleh??? Xpelah klau xboleh.. clah xmoo citer dh..huhuhu…
Mcm org sengal je kan???? Kah.. kah.. kah…
Oke, utk sem nie, clah dpt sebilik dgn k.thini, k.nissa, dan k.mia.. smua nyer
oke2 belaka.. tp, ………….
Sehingga ke hari ini, dh 3 meeting  komander diadakan.. penat loo.. tp, clah rsa
 gembira sbb dpt merasai join meeting nie sume.. gembira utk permulaan nie
jer kowt??? Hehehe… clah rsa agk jeles la tgk kakak2 komander bercakap or
berucap dgn pnuh smgat.. xde gemuruh lnsung.. mmg hebat laa… boleh x clah
jd mcm diorang tu nati??? Clah Nk sgt tmpil kehadapan dgn pnuh confident mcm
senior2 sume,… hrp kakak2 senior sume boleh bntu clah erk????
Dri lubuk hati clah yg plg dlam nie, clah nk luahkan………………………………………….
Clah nk sgt dan hrp sgt utk rpt dgn komander senior yg lain2… xmoo la ada yg berpuak2…
tp, clah mcm xtau nk mulakan mcm mana… ada la 2 3 org komander senior yg dh
rpt dgn clah.. boleh bergelak ketawa sume.. alhamdulillah la kan…. Xpe., bg masa
ckit utk memisahkan jurang yg terbina antara batch 3 (kami) dgn batch 1 dan 2…
Oke, setakat nie jer kowt entry clah utk kali nie… diharap next time dpt update lagi..
tu pon klau jari nie rjin utk menari di ats keyboard.. hahaha….

24/11/2012

SEM 1 PUN BERLALU..

Dengan nama ALLAH yang maha pengasih lagi maha penyayang

ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH..
xsangka clah dapat anugerah dekan untuk sem pertama nie.. syukur
alhamdulillah.. Ya ALLAH, terima kasih kerana makbulkan doaku, doa ibubapaku,
doa lecturer ku dan smua yg mendoakan kejayaan ku.. syukur padamu ya ALLAH..

clah xpenah pon citer psal khidupan clah kat u kn??? sbb jrg nk update blog..
hahaha..

oke, klau nk tw, clah belajar kat UiTM Kuala Terengganu atau dlu dipanggil
kampus chendering.. kampus nie kcik jerr..sma besar dgn sek clah dlu ase nyerr..
huhuhu.. tp, byk keistimewaan tw.. jgn nk pndg rendah kat U nie oke????

clah nie bdk OM.. Orang Minyak.. Kah.. kah.. kah.. bkn lahh,,!! OM stand for
office management..clah ambik kos office management and technology.. BM118.
asal ambik kos nie clah????? minat ke???? jwpan nyerr,,, xthu lahh..
sbenarnyer, dlu msa sklah, clah ambik aliran sains n ambik jgk prinsip akaun,.
mmg clah minat akaun n kalau nk tw, clah mmg berangan-angan nk jd akauntan..
tp, nsib x myebelahi clah, clah xdpat kos akaun.. tp, dpt OM plak.. so, skrg
nie kira follow the flow larrr.. hehehe.. clah sbenarnyer dpt matrik akaun
kat perlis tp clah tolak sbb jauh sgt doe.. hahaha.. abah pon x sarankan msk
matrik sbb katanya ssh.. dy suh terima yg UiTM nie wlaupon bkn kos yg
dikehendaki..tp, bila dh lma2 bljr kos nie, rsa jtuh cinta la plak..
siyes,, i'm fall in love with om.. hehehe (mentang-mentang dh dpt dekan kn)

sepanjang sem 1 nie, mcm2 kenangan tercipta.. yg mnis,phit,twar,msin..
smua ada.. bersama classmates,roomates, dan jgk bersma adk-beradik BK (sblm
jd komander). nk tw sape shbt baik clah??? ok, klau classmate clah, yg plg
rpat dgn clah adalah sufiah, pellah dan jiha.. yg lain2 tu rpt jgk lah.. dan
clah hepi dpt knl dgn sume kwn2 bru nih.. time clah sdih, ada k.long utk
hiburkan hati.. k.long nie makhluk plg sporting penah clah jumpa.. dia
seorang yg kelakar,..betulll..
time clah perlukan teman utk belajar, bahie setia menemani clah.. selalu nyee,
kitaorg akn bljr sma2.. time clah keboringan, ada jia utk menjdi teman borak
clah.. oh yaa, clah ada sorang lg kwn yg slalu tmn clah kemana2.. nama dia
shasha. tp, dia nie ska berahsia laa.. sbenarnya, clah nie xsuka kwn yg suka
berahsia.. sbb??? ntah laa,, rsa mcm dri nie xdihargai.. klau hal
peribadi nk rhsiakan, ok lah jgk.. tp, klau smpai thap mrkah kuiz, test n
result exam pom nk rhsiakan, apa guna kwn kan??? seriusly, dia xpenah bgthu
clah mrkah kuiz, test yg dia dpt.. clah nie kwn dia ke x eh??? kesimpulanya,
dia xpenah citer apa2 kat clah.. mybe, xslesa kwn ngn clah kot.. k, fine..

klau dgn adk beradik komander plak, clah lbh rpat dgn mimi,nad,tiha n qila..
clah ada jgk rpt dgn lina,tyra n lina chan ketika kitaorg berkongsi blik
sbelom bertolak ke libk dkat dungun.. slain tu, clah jgk slalu ber-sms dgn
anna n hajar.. pokoknya, smua adk beradik komander batch 3 nie clah rpat,..
nama pom adk beradik kan..hehehe.. rsa2 nye, klau suh tlis nma smua adk beradik
komander, clah igt x???? errr.. xtw lah igt ke x.. hehehe,,i igt oke..

ok, tu je nk tlis psal kwn2 kat u nih.. mls nk taip pjg2... hehehe..

kesimpulanya, sem 1 nie sgt2 best.. clah rsa xsbr nk msk sem 2.. skrg nie tgh
cuti sem tw.. lg sminggu nk dftr utk sem 2.. clah rsa tkt laa.. aik???? td
kata xsbr, skrg tkt plak???? hehehe
sbenarnya, clah tkt nk tw sape yg sebilik dgn clah nanti.. sbb kitaorg,
junior komander, kena dduk sbilik dgn senior komander.. eeiii.. klau sbilik
dgn senior yg garang mcm mane???? huhuhu.. tp, pd pendapat clah, segarang mana
pon org tu, bila bersama kwn2, msti jd baik punyalahh.. kan3???
so, sape pon roomates clah nanti, clah terima seadanya.. insyaALLAH..

hari tu, lps blik dr libk, mmg rsa dah xsbr nk check result exam utk sem 1 nie..
tp, msa tu bateri tlfon habis, so, xbleh nk check.. sdh sgt..;(
time tu dk kat klej lg, charger plak xbwk.. cian2.. then,clah pon sruh kwn clah,
sufiah tlg check utk clah..3.65..alhamdulillah,,ckup2 mkn.. hehehe
tp,...sdih.. xjd org pertama yg tgk result sendiri.. huuhu..slah clah jgk tuu.. haha
xpelahh..

utk sem2 seterusnya nanti, korang tlg doakan clah moga2 dpt dekan lg yee..
harapan clah nk dpt ANC.. yelah, clah nie dtg dri kluarga yg sederhana..
rmai adk beradik.. mmg nk sgt berjya dlm akademik nie.. nk bantu family..
mmg dah xfkir benda lain dah.. nk berjaya n bantu family..
Ya ALLAH,, bantulah hambamu ini..
amin..

TARGET ANC!!! yeahh!! kau boleh asilah.. teruskan usaha!! jgn putus asa!!
ANC!!!! ANC!!! UiTM dihatiku.. hehehe.. ^_^

Bye2 sem 1!! sem 2, i'm coming!!..